ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA

Posted by antonis 19/08/2018 1 Σχόλια

Η υπέροχη συνταγή μας δίνει 6 πατατομπιφτέκια. 

Τα μπιφτέκια μας δεν είναι τόσο σφιχτά λόγω της υφής της πατάτας και γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε αλεύρι κλπ. 
Μπορείτε να τα κάνετε πιο μικρά για να μπορέσουν να μαγειρευτούν μέσα τηγάνι γυρίζοντας συνέχεια ώστε να ψηθούν κατάλληλα.
Υλικά:

  • 2 μεγάλες πατάτες (1 κιλό περίπου)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 2 κ.γ. σπόρους chia ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ΟΛΑ ΒΙΟ
  • 1 κύβο λαχανικών τριμμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά ΟΛΑ ΒΙΟ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι Μεσολογγίου

Εκτέλεση:
Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και στίβουμε με τα χέρια μας καλά να φύγει όσο πιο πολύ γίνεται το νερό από τις πατάτες και το κρεμμύδι. Θέλουμε ένα μείγμα στεγνό.
Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Αν οι πατάτες βγάλουν κι άλλο νερό το αδειάζουμε από το μπολ για να μη νερουλιάζει το μείγμα μας.
Παίρνουμε 100 γρ. από το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρει το μέγεθος του μπιφτεκιού. 
Το μείγμα δεν είναι σφιχτό οπότε αν σας διαλύονται δεν πειράζει. Η ιδέα απλά είναι να ψηθούν στρογγυλά σα μπιφτέκια. Αντί σε σχήμα μπιφτεκιού μπορείτε να απλώσετε το μείγμα με τις πατάτες σε ολο το τηγάνι σα κρέπα και μόλις ξεροψηθεί να το γυρίσετε να ψηθεί και από την άλλη. Είναι το ίδιο νόστιμο και πιο ξεροψημένο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια με μια πλατιά σπάτουλα και αφήνουμε να ξεροψηθούν καλά και να σφίξουν ελαφρώς πριν τα γυρίσουμε. Τα γυρίζουμε με τη σπάτουλα με προσοχή και από την άλλη πλευρά. Αν μας χαλάσει το σχήμα, το διορθώνουμε λίγο με τη σπάτουλα. Αν έχει σωθεί το λάδι ρίχνουμε κι άλλο για να μαγειρευτεί η πατάτα και να ξεροψηθεί.
Όταν ξεροψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές και έχουν μαγειρευτεί μέχρι μέσα τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα με κέτσαπ και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή τα κάνουμε ένα τέλειο μπέργκερ.

Νόστιμες συνταγές vegan